Konkurss uue vallavanema leidmiseks on kujunemas farsiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval peetud Otepää vallavolikogu istungil valiti teiseks volikogu aseesimeheks Jaanus Raidal.
Neljapäeval peetud Otepää vallavolikogu istungil valiti teiseks volikogu aseesimeheks Jaanus Raidal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi viimasel Otepää vallavolikogu istungil volitati volikogu esimeest Jaanus Raidalit läbi viima konkurss uue vallavanema kandidaadi leidmiseks, toimub protsess vähemalt praegu laiema avalikkuse eest varjatult.

Vallavanem Kuldar Veere vastavasisulist kuulutust valla infokanalites jagada ei luba ning hoiatab ka suuremaid väljaandeid, et Otepää vald kuulutuste eest tasuda ei kavatse.

Veere väidete kohaselt ei ole vallavolikogu teinud legitiimset otsust vallavanema konkursi väljakuulutamiseks, sest see lülitati istungi päevakorda viimasel hetkel. Valla põhimääruses on küll kirjas, et «päevakorra eelnõus märkimata küsimusi võib volikogu erakorralisena lülitada päevakorda volikogu koosseisu poolthäälteenamusega», mida Veere peab aga kohaliku omavalitsuse korralduse seadusega (KOKS) vastuolus olevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles