Otepää vallavolikogu umbusaldas vallavanemat

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Veere
Kuldar Veere Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva õhtul toimunud erakorralisel Otepää vallavolikogu istungil menetleti Kuldar Veerele juunis esitatud umbusaldusavaldust. Volikogu kaheksa poolthäälega otsustati, et Kuldar Veere peab vallavanema kohalt lahkuma.

Vallavanema umbusaldamine kinnitati juba 19. juuni istungil päevakorda, kuid esialgu plaaniti seda menetleda järgmisel korralisel istungil, mis valla põhimäärusest lähtuvalt oleks pidanud toimuma augustis. Protsessi kiirendas umbusaldusavalduse esitajate sõnutsi aga vallavanema käitumine, kes takistas uue vallavanema konkursi korraldamist.

"Umbusaldusavalduse esitajad ootasid, et Kuldar Veere oskab väärikalt lahkuda ning aktsepteerib volikogu otsust leida uus vallavanem avaliku konkursi teel," on kirjas ühisavalduses. Selle asemel ei soostunud Veere konkursi kohta käivat informatsiooni valla infokanalites jagama ning hoiatas ka suuremaid väljaandeid, et kuulutuste tellija ja selle eest tasuja ei saa olla Otepää vald. Samuti keelas Veere vallavalitsuse töötajatel ja vallakantseleil volikogu esimeest teenindada.

Tekkinud segaduse lahendamiseks kutsus volikogu esimees Jaanus Raidal, kelle puhkust Veere keeldus katkestamast, 10. juuliks kokku vallavolikogu erakorralise istungi. Neljapäeval toimunud volikogu istungil kinnitati kõigepealt kaheksa poolthäälega veelkord üle juunikuu volikogu istungil Jaanus Raidali esitatud puhkuse tühistamise avaldus. Seejärel menetleti Veerele juunis esitatud umbusaldusavaldust. Volikogu kaheksa poolthäälega otsustati, et Kuldar Veere peab vallavanema kohalt lahkuma. Otepää vallavalitsuse liige Ülle Veeroja määrati vallavanema asendajaks kuni uue vallavanema valimiseni. Avalik vallavanema leidmise konkurss jätkub ning uus vallavanem valitakse augustikuu korralisel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles