Päike teeb haiglaga head koostööd

, Valgamaalase ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku on Valga haigla hoonete katusele ja fassaadile paigaldatud 672 ruutmeetrit päikesepaneele, mis annavad energiasäästu.
Kokku on Valga haigla hoonete katusele ja fassaadile paigaldatud 672 ruutmeetrit päikesepaneele, mis annavad energiasäästu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päikesepaneelid Valga haigla katusel ja fassaadil toodavad nüüdseks energiat juba üle aasta. Haigla juhataja on tulemusega rahul.

Paneelid toodavd energiat, mida kasutatakse tarbevee soojendamiseks, kütteks ja elektri tootmiseks. Kokku on paigaldatud 672 ruutmeetrit päikesepaneele. «Minu andmetel oleme paneelide ruutmeetrite arvuga suurimad mitte ainult Eestis, vaid lausa Baltikumis,» sõnas Valga haigla juhataja Marek Seer.

Nüüdseks on paneelid energiat tootnud juba üle aasta ning juhataja on tulemusega rahul. «Lisaks atraktiivsusele oleme ka kokkuhoidu saavutanud. Haigla mahuka eelarve juures ei ole see kokkuhoid teab mis märkimisväärne, kuid meie suure vee- ja elektritarbimise juures siiski oluline lisaväärtus,» sõnas juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles