Kaevikusõda Otepää vallavolikogus jätkub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasel vallavolikogu istungil jäid rohkem kui pooled toolid tühjaks - kvoorumit seega kokku ei tulnud.
Tänasel vallavolikogu istungil jäid rohkem kui pooled toolid tühjaks - kvoorumit seega kokku ei tulnud. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Kuigi täna hommikul avaldatud maavanema järelevalve otsuses oli kirjas, et eelmisel nädalal toimunud volikogu istungil puudus pädevus otsuste vastu võtmiseks, oleks vallavanem Kuldar Veere ametisse ennistamine võinud täna jääda üürikeseks. Volikogu aseesimehe kokku kutsutud istungile täna pärastlõunal saabus aga ainult seitse volinikku, mis polnud piisav istungi pidamiseks.

Seadusest tulenevalt pidid volinikud siiski pool tundi koosolekuruumis istuma ja ootama, et äkki mõni volinik lisandub. Selle aja jooksul üritasid vallavanem, volikogu aseesimees ja vallasekretär segast olukorda volinikele selgitada. Küsimusi oli üleval palju. Alates sellest, mida maavanema otsus volikogu jaoks kaasa toob, kuni selleni välja, kes siis ikkagi täidab hetkel vallavanema kohuseid. 

Veere kinnitas saalis olnud volinikele, et ta on võtnud julguse kokku keerulises situatsioonis vallavanemana jätkata ning otsuseid vastu võtta. Vallaelanike elu pole tema hinnangul praegune segadus jõudnud veel otseselt mõjutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles