Naiskodukaitse juhid kogunevad Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitsjad
Naiskodukaitsjad Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eeloleval nädalavahetusel koguneb ligi sada Naiskodukaitse juhti Valgamaale Helme lähedale, et vahetada kogemusi, kasvatada organisatsioonisisest ühtsustunnet ning õppida uusi tarkusi.

Kaitseliidu peastaabi avalike suhete osakonnast anti teada, et seekordses laagris pakutakse juhtidele hulgaliselt harivat tegevust. Naised tutvuvad lähemalt konfliktiolukordades kasutatava lepitusmeetodiga ning mängivad teadmiste kinnitamiseks läbi keerulisi olukordi, mis nõuavad lepitamise kasutamist.

Veel saavad juhid teada, mis on Werbeck-laul ja õpivad, kuidas võivad psühholoogilised ja muud tõkked mõjutada inimhäält ja selle kõla. Harjutuste abil õpitakse iseennast ja oma häält paremini tundma.

Naiskodukaitse mentorluse eestvedajate Riina Küti ja Marilin Prantsi juhtimisel vaadatakse üle mentorluse praegune seis ning räägitakse tulevikuplaanidest ja eelseisvatest tegemistest. Mentorluse üks eesmärkidest on organisatsioonikultuuri arendamine, üksteiselt õppimine ja vastastikune tagasiside ning Naiskodukaitse missiooni, visiooni, väärtuste ja eesmärkide mõistmine.

Koostegemine ja -olemine ning kogemuste vahetus on hea eeldus, et ringkondades tegutsevad Naiskodukaitse vabatahtlikud ja palgalised juhid oleksid veelgi organisatsiooniteadlikumad ja motiveeritumad ning suudaksid tõhusalt panustada Eesti riigikaitse arengusse.

Naiskodukaitse juhtide laagrit korraldatakse iga kahe aasta tagant. Selle eesmärk on toetada nende professionaalset arengut ja soodustada dialoogi ja kogemustevahetust eri ringkondade juhtide vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles