Külalugu: Palju sädinat, natuke plärinat ja mudilaste kilked ehk suvine idüll Linna külas

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaelanikele on tagatud suurepärased võimalused vaba aja veeta ja sportida.
Külaelanikele on tagatud suurepärased võimalused vaba aja veeta ja sportida. Foto: Dagny Viks / Valgamaalane

Möödasõitjaile, kes ise Linna külla sattunud pole, võib sellest kohakesest täiesti vale mulje jääda. Maanteelt auto- või bussiaknast vaadates hakkavad silma vaid suured sovetlikud paneelmajad. Esmane mõte: teeäärne magalarajooni meenutav küla. Kindlasti hall ja igav. Seesuguseid mõtteid mõlgutavad skeptikud peavad aga oma arvamuse ümber kujundama.

Tegelikkuses on Linna küla puhul tegemist mitmekülgse ja põneva Valgamaa asulaga. Suurte kortermajade kõrval seisavad seal ka pisikesed eramajad, kus vanainimesed ukse ees istuvad ja kaunist suveilmakest naudivad.

Nägemis-, haistmis- ja kuulmismeeled saavad rahuldust küla ümbritsevast loodusest ja rohelusest. Teisipäeva hilisel pärastlõunal jõuab Linna külla saabujale esimese asjana ninasõõrmetesse niidetud muru magus lõhn. Trimmerdaja on ikka veel ametis ümbruskonnale kauni ja hoolitsetud ilme andmisega ning nii segunevadki omavahel trimmeri plärin ja laululindude sädin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles