Külalugu: Vanaprouade pajatused

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna küla pikaaegsed elanikud Linda-Marie Rohtla ja Aino Kukk sattusid kodukülla elama täpselt samal päeval.
Linna küla pikaaegsed elanikud Linda-Marie Rohtla ja Aino Kukk sattusid kodukülla elama täpselt samal päeval. Foto: Dagny Viks / Valgamaalane

«Mina ja Linda-Marie jõudsime mõlemad esmakordselt Linna külla 37 aastat tagasi – ja seda kusjuures täpselt samal päeval,» teatas vanaproua Aino Kukk uhkelt. Memmed on tänase päevani sõbrannadeks jäänud ja naudivad üheskoos väikeküla idüllilist suvepäeva.

Naised rääkisid, et üks neist tuli ühest ilmakaarest ja teine teiselt poolt. «Elasin varem Valgas, aga Aino sattus siia hoopis Viljandimaalt,» selgitas Linda-Marie Rohtla. Mõlemad naised sattusid Linna külla juhuste kokkulangemise ja elu keerdkäikude tulemusel.

Linda-Marie rääkis, et Valgas polnud ühtegi sobivat korterit saada ning kui tuli valida, kas minna Tõrva või Linna külla, langes valik viimase kasuks. Aino pidi elukohta vahetama aga töö tõttu. «Vana töökoht kadus ära ja nii ma koos mehega siia sattusin,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles