Koolipiima kavas tuleb muudatusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolipiim
Koolipiim Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Koolipuuvilja ja -köögivilja kava käigus toetatakse uuest õppeaastast lisaks viljade pakkumisele nende kasvatamist, tervislikke toitumisharjumusi ja seotud keskkonnaküsimusi tutvustavaid ettevõtmisi. Mitu muudatust saab ka koolipiima kava, andis teada põllumajandusministeerium.

«Uuest õppeaastast on koolidel lisavõimalused degusteerimiste, aiandusürituste ja põllumajandusettevõtete külastustega, millega tutvustatakse lastele toidu kasvatamist,» ütles ministeeriumi põllumajandusturu korraldamise osakonna taimekasvatussaaduste büroo juhataja Erkki Miller. «Lastele räägitakse nende tegevuste juures tervislikust toitumisest, põllumajandusest ja nendega seotud keskkonnaküsimustest.»

Nii koolipuuvilja- kui ka -piimatoetusel muutuvad 1. augustist taotlemisperioodid, mis hakkavad olema 1. august – 30. september; 1. oktoober – 30. november; 1. detsember – 31. jaanuar; 1. veebruar – 31. märts; 1. aprill – 31. mai; 1. juuni – 31. juuli.

Seoses taotlusperioodide muudatusega lõpeb koolipiimatoetuse taotlejate jaoks senine taotlusperiood 1. juuli – 31. august sel aastal 31. juulil. Selle perioodi eest saab taotluseid esitada alates 1. augustist 2014. Koolipuuvilja- ja köögiviljatoetuses lisandub suvine taotlusperiood, mida varasemalt ei olnud.

Uutel taotlejatel tuleb alates 1. augustist heakskiitu taotlema tulles mõlemas kavas esitada PRIA-le koos heakskiidutaotlusega ka kirjalik kokkulepe haridusasutusega, juhul kui taotleja ei ole haridusasutus ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles