Iisraeli alistanud U-20 koondis võib homme ajalugu teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall
Käsipall Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti kuni 20aastaste noormeeste käsipallikoondis võitis Austrias jätkuval EMil Iisraeli 36 : 30 ja mängib laupäeval Slovakkia ja Makedoonia kohtumise võitjaga 13. kohale. Laupäevane võit oleks Eesti käsipallijuunioridele ajalooline saavutus, sest Eesti senine parim saavutus selle vanuseklassi EM-finaalturniiridelt on 14. koht.

Kohtumises Iisraeliga läks Eesti juba poolajaks 19 : 13 juhtima. Eesti koondise parimaks mängijaks valiti tänases kohtumises seitse väravat visanud joonemängija Tarmo Salundi.

«Sellistes mängudes, kus vastased nii aktiivset kaitset mängivad, ongi joonemängija osatähtsus väga suur. Samas näitas Iisrael, et nende taktika suures käsipallis väga efektiivne pole,» kommenteeris mängujärgselt peatreener Rein Suvi.

«13. koha mängus tahaks vastu Slovakkiat. Makedooniaga võiks küll mingi psühholoogiline eelis olla, aga tahaks uue võistkonna vastu jõudu katsuda. Ajalooline 13. koht on kindlasti lisastiimul, kuigi kui meenutada Norra mängu, siis ainult üheksa minutit lahutas meid sellest, ei oleksime võinud mängida kohtadele 9.–12.,» lisas Suvi.

«Joonemängijana oli täna päris mõnus tegutseda, kui endasuurused kutid vastas olid. Poolajal rõhusid treenerid, et kümme minutit tuleb hästi tugevalt vastu panna ja siis läheb kergemaks. Väga kriitiliseks seis teisel poolajal õnneks ei läinud. Nende suur agressiivsus ja kiire mäng tõmbas lõpuks energiast päris tühjaks,» rääkis joonemängija Tarmo Salundi.

Eesti koondise väravaviskajad: Tarmo Salundi 7, Andris Celminš 7, Raiko Rudissaar 5, Rail Ageni 5, Robert Lõpp 5, Karl Roosna 2, Alvar Tint 2, Henri Hiiend 2, Taavi Tilgre 1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles