Statistika õnnetuspaiga ohtlikkust ei kinnita

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga politseijaoskonna vanemliiklusametnik Kaimar Karm.
Valga politseijaoskonna vanemliiklusametnik Kaimar Karm. Foto: Sirli Homuha / Valgamaalane

Täna, 7. augustil veidi enne kella kümmet juhtus Valgamaal Tõlliste vallas liiklusõnnetus, milles hukkus Läti Vabariigi kodanikust 70aastane mees.

Õnnetus leidis aset Valga–Tartu–Jõhvi maanteel kohas, kus maantee ristub Tsirguliina poole viiva teega. Rahva seas tuntakse paika Tõlliste ristina. Nagu üks Tsirguliinas elav Valgamaalase lugeja õnnetuse järgselt väitis, olevat tegu halva nähtavusega ning seetõttu ka liiklusohtliku kohaga.

Valgamaalane palus õnnetuskoha väidetavat ohtlikkust kommenteerida politsei esindajal. Valga politseijaoskonna vanemliiklusametniku Kaimar Karmi sõnul ristmikku, kus õnnetus aset leidis, kuigivõrd liiklusohtlikuks siiski pidada ei saa. Ka ei kinnitavat paiga ohtlikkust varasem liiklusstatistika – lähiminevikus seal sarnaseid õnnetusi juhtunud pole.

Karm juhtis tähelepanu sellele, et kõrvalteelt ehk Tsirguliina poolt ristmikule lähenedes on tee servas mitu märki, mis peatee lähenemisest teada annavad ja mille põhjal liikleja vastavad järeldused peaks tegema. Eriti hea on Karmi kinnitusel nähtavus vasakule poole ehk Valga suunas – just sealtpoolt õnnetusse sattunud Chrysler Grand Voyager õnnetuspaigale lähenes.

«Kindlasti pole see niinimetatud pime nurk,» rõhutas vanemliiklusametnik, kelle sõnul tuleb praegu teadaolevate andmete põhjal õnnetuse peamiseks põhjuseks pidada ikkagi kõrvalteelt ristmikule sõitnud Volkswageni roolis olnud isiku joovet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles