Nostalgiahõnguline rongireis Riiga

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm korda päevas Riiga ja tagasi sõitev rong avardab oluliselt valgalaste liikumisvõimalusi. Miks minna vaba aega veetma Tallinnasse, kui Riiga saab enam kui kaks korda soodsamalt?
Kolm korda päevas Riiga ja tagasi sõitev rong avardab oluliselt valgalaste liikumisvõimalusi. Miks minna vaba aega veetma Tallinnasse, kui Riiga saab enam kui kaks korda soodsamalt? Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tahaksid reisida lõunasse? Aga Araabia kevadele järgnenud rahutused ja protestilained Egiptuses panevad sind vaaraodemaale sõitmises kahtlema. Eelarve on samuti piiratud ja töölt nädalaks ajaks puhkust ei anta. Lahendus asub Valgast vähem kui 170 kilomeetri kaugusel – miks mitte võtta ette nostalgiast pakatav rongireis Valgast Riiga?

Eelmise aasta lõpus tegin täiesti kogemata rõõmustava avastuse: Valga jaamast sõidab rong lõunanaabrite pealinna ja tagasi kolm korda päevas ja pileti hind on kõigest 5,60 eurot! See on peaaegu 2,5 korda odavam kui rongisõit Valgast Tallinnasse. Kõigile kahtlejatele kinnituseks võin tunnistada, et Riia on igal juhul väärt külastamist.

Lõunanaabrid on sõbralikud ja meeldivad inimesed, hinnad on soodsad nii toidu- kui rõivapoodides ja Riia vanalinna toitlustuskohad meelitavad maitsvate ning odavate hõrgutistega. Ja muidugi Riia kaunis ja mitmekesine arhitektuur – linna arhitektuuriliseks pärliks olev juugendstiilis hoonetega linnaosa, kus saab muu hulgas imetleda maailmakuulsa arhitekti Mihhail Einsteini meistriteoseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles