Ettevõtjad jätavad võimalused kasutamata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Pettil uuringufirmast Faktum & Ariko oli ettevõtlusuuringu tulemuste põhjal maakonna ettevõtetele nii mõndagi ette heita. Samas näeb ta ka arenguvõimalusi.
Kalev Pettil uuringufirmast Faktum & Ariko oli ettevõtlusuuringu tulemuste põhjal maakonna ettevõtetele nii mõndagi ette heita. Samas näeb ta ka arenguvõimalusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eilsel maakonna arengustrateegia arutelul, kus tutvustati ka värsket ettevõtlusuuringut, tuli ilmsiks, kuivõrd vähe suunavad kohalikud ettevõtted kaupu ja teenuseid välisturgudele.

Firma Faktum & Ariko koostatud uuringu kõnekaimaks näitajaks osutus Valgamaa ettevõtjate ekspordivõimekus. Kõigest 20 protsenti uuringus osalenud kolmesajast ettevõttest tegeleb ekspordiga. Koguni 32 protsenti turustab toodangut ainult Valgamaal. Väga vähestel on plaanis laiendada müüki välisturgudele.

Uuringu koostamisel osalenud Kalev Petti tõigi peaprobleemina välja, et ettevõtete ekspordipotentsiaal on madal ning tootearendusest ei peeta piisavalt lugu. «Samas asub ju Läti kohe Valgamaa külje all,» näeb ta arenemisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles