Prantslastele meeldib rukkileib

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkileib.
Rukkileib. Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Eesti Leivaliit osaleb käesoleval nädalalõpul Euroopa toidu kultuuride festivalil Strasbourg’is Prantsusmaal.

Eesti Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on tegu toreda võimalusega tutvustada Eesti leiba.

“Rukkileib ei kuulu Euroopas traditsiooniliste toiduainete hulka, kuid huvi on olnud väga suur,” ütlesm Kimber. “Ma olen meeldivalt üllatunud, et meie leib on leidnud nii sooja vastuvõtu ning selle hea maitse ning tervislikkus meeldivad ka prantslastele,” sõnas ta.

Eesti Leivaliit esitleb festivalil Hagari, Pere Leiva, Fazeri, Leiburi ja Euroleiva toodangut, kokku 24 erinevat rukkileiva sorti. Leivakõrvast pakub firma Japs M.V.M,juua Värska Vesi ja Liviko ning küpsiseid Pagaripoisid ja Reval Kondiiter. Lisaks esindavad festivalil Eestit Eesti Põllumajandus- Kaubanduskoda ning Eesti Piimaliit. Osalemist Euroopa toidu kultuuride festivalil toetavad põllumajandusministeerium ja PRIA turuarendustoetused.

Strasbourg’i kesklinnas 9. kuni 18. juulini toimuv Euroopa toidu kultuuride festival tutvustab Euroopa riikide toidutraditsioone ja toimub juba kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles