Vabaduseiha tõi kodukülla tagasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Keldo on samas majas elanud pea­aegu terve oma elu.
Aili Keldo on samas majas elanud pea­aegu terve oma elu. Foto: Cärol Tutk / Valgamaalane

Valgamaa partnerluskogu kogukonnameetme koordinaator Aili Keldo on põline Neeruti küla elanik – siin sündinud ja ka pea terve elu elanud. Vahepeal viis haridustee naise küll Tallinnasse õppima, kuid – nagu ta ütles – ei olnud linnaelu siiski tema jaoks see õige. Koduküla imeline loodus ning siin kogetav vabaduse tunne tõi naise tagasi.

«Linnaelu oli ahistav. Eriti kevadel. Oled justkui sunnitud seal olema. Mul oli peaaegu kogu aeg selline tunne, nagu poleks midagi teha,» rääkis Keldo. «Pealegi on siin külas nii hea koht elamiseks. Alguses tegelesime ka talupidamisega. Kasvasin ise siinsamas talus üles ning nüüd elan siin.»

Eriti õnnelik on Aili selle üle, et sai oma lapsed üles kasvatada niivõrd kaunis ja toredas keskkonnas. «Tänu sellele, et mu lapsed on kasvanud maal, on nad kindlasti palju töökamad ning oskavad asju paremini hinnata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles