Ühistegemised liidavad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeruti külaplatsi lava, kus toimuvad iga-aastased jaanituled. Praegu on küll lava ümbrus pisut heina kasvanud, kuid vähemalt jaanitule ajal on plats ideaalses korras.
Neeruti külaplatsi lava, kus toimuvad iga-aastased jaanituled. Praegu on küll lava ümbrus pisut heina kasvanud, kuid vähemalt jaanitule ajal on plats ideaalses korras. Foto: Cärol Tutk / Valgamaalane

Neeruti küla rahvas peab aasta tähtsaimaks kohalikuks sündmuseks küla jaanipidu, mis meelitab kohale ka kaugeid külalisi ja endiseid elanikke, kes võtavad sõprugi kaasa.

Jaanik peetakse maha traditsiooniliselt – rahvas mängib mänge, korraldab võistlusi, laulab ja tantsib. «Jaanitulel on kohal kindlasti kõik – ka küla kõige vanemad elanikud,» lisas põline külaelanik Aili Keldo.

Tema sõnul Neeruti külaselts küll pidevalt ei tegutse, aga kui tuleb idee midagi teha, löövad peaaegu kõik elanikud ikka rõõmsalt kaasa. «Näiteks 2003. aastal, kui külal oli viiesajas sünnipäev, tegime sel puhul näidendi, kus sai paljud kaasa lüüa. Kes näidelda ei tahtnud, see laulis või tantsis,» rääkis naine õhinal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles