Kiriku remont tõi esile halbu üllatusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kiriku remont 
peaks lõppema septembri lõpus. Praegu käivad tööd torni tipus – seal tuleb terve ülemine puidust vöö välja vahetada.
Jaani kiriku remont peaks lõppema septembri lõpus. Praegu käivad tööd torni tipus – seal tuleb terve ülemine puidust vöö välja vahetada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Jaani kirikus käib hoogne remont. 17 aastat tagasi pandud katus on ehitajate hinnangul tehtud tehnoloogiliselt valesti ning see on teinud hoonele palju kurja. Nüüd püüavad remondimehed päästa, mis päästa annab.

Töid kirikus teeb AS Novabild. Ettevõtte juhataja Ants Süti sõnul paistis olukord kehv juba esimesel korral, kui nad kiriku katusel käisid.

«17 aastat tagasi pandi kirikule uus katus, aga seda on tehtud tehnoloogiliselt valesti. Valtsplekk on lohakalt paigaldatud. Katus on vormilt kaheksanurkne ning kõigis kaheksas nurgas lihtsalt augud sisse jäetud. Pealegi on katus tehtud negatiivse kaldega ja vesi – selle asemel, et voolata väljapoole – läheb sissepoole,» oli Sütt kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles