Maavanem ei välista kohtussepöördumist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vastuseks Otepää vallavolikogu pöördumisele teatab Valga maavanem Margus Lepik, et jääb järelevalve käigus vallavolikogule tehtud ettepaneku juurde, andis teada maavalitsuse avalike suhete juht.

«Olen jätkuvalt seisukohal, et vallavanema umbusaldamine on vastuolus kohaliku omavalitsuse korralduse ja töölepingu seaduse sätetega. Rääkimata Otepää valla sisemise töö korraldamiseks vastuvõetud aktidest,» ütles  maavanem oma kirjas Otepää vallavolikogu esimehele.

Jaanus Raidalil oli Lepiku sõnul volikogu esimeheks asumisel valikuvõimalus, kas olla hüvitist saav või palgaline volikogu esimees.

«Kuivõrd Raidal on otsustanud viimse variandi kasuks, peab ta paramatmatult arvestama kaasnevate piirangutega. Olen enne maavanema ametit olnud üle seitsme aasta omavalitsusjuht, linnapea ja ka üleriigilise omavalitsusliidu juht. Austan väga omavalitsuse autonoomiat ja toetan mõtteviisi, et omavalitsus saab teha vabalt otsuseid oma pädevuse piirides. Praegu on Otepääl kujunenud olukord, kus üle kuu aja kestab segadus Otepääl vallavanema legitiimsuse teemal. Vallavalitsuse töö on praktiliselt seiskunud,» selgitas maavanem.

Üldiselt lahendatakse järelevalve käigus tekkinud erimeelsused kohtuväliselt.

«Tekkinud juriidiline sasipundar tuleb volikogul kiiremas korras lahendada enne, kui see hakkab kahjustama valla normaalset toimimist, haldussuutlikkust ja seeläbi vallaelanike heaolu. Eriti kahetsusväärne on, kui Otepää võimuladvikus toimuv mõjutab laste või vähekindlustatud elanike toimetulekut. Kui vallavolikogu ei taha viia vastuvõetud otsust kiiremas korras kooskõlla seadusega, pöördun protestiga halduskohtu poole, et tagada Otepää vallavalitsuse töövõime,» lisas maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles