Juhtkiri: kodanikuühiskond tugevneb

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Sellel aastal on mitu seadust või seadusemuudatust Eesti avalikkuses suurt tähelepanu pälvinud. Viimastel nädalatel on taas kord palju juttu olnud korrakaitseseaduse muudatustest, mis avalikus kohas alkoholi tarbida lubavad.

Üha rohkem omavalitsusi kaalub võimalust avalikku alkoholitarbimist keelata. Praegu on otsustanud keelu käiku lasta näiteks Pärnu, Elva ja Tallinna juhid. Nagu tänasest Valgamaalasest selgub, pooldavad ka Tõrva ja Valga juhid avalikus kohas alkoholi joomise keelamist ja peagi võib teema mõlema linna volikogus arutlusele tulla.

Kuigi ühelt poolt väljendavad nii Tõrva kui Valga linnajuhid isiklikku imestust, et sellised seadusemuudatused üldse teoks said, võib arvata, et nende seisukohta võimalike keeldude osas on kujundanud ka avalik arvamus. See on ju seadusemuudatuste suhtes selgelt kriitiline olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles