Raha jagub nii palgatõusudeks kui linnaruumile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramsi veski
Ramsi veski Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu kinnitas täna, 29. augustil ühehäälselt linna eelarvestrateegia aastateks 2014–2018, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist. Selle eesmärk on kavandada linna arengukavas ette nähtud tegevuste rahastust. Linna netovõlakoormus jääb sellel ajavahemikul tunduvalt alla seaduses lubatud piirmäära.

«Vastu võetud strateegia võimaldab tagada muu hulgas linna palgal olevatele kultuuri-, haridus- ja sotsiaaltöötajatele palgatõusu edasisteks aastateks. Samas oleme valmis kaasrahastama kõiki linna arengu hüvanguks Euroopa Liidu raha toel tehtavaid investeeringuid,» ütles linnapea Kalev Härk.

Eelarvestrateegias on esmatähtsateks nimetatud näiteks haigla kujundamine piirkonna tervise- ja sotsiaalhoolekandekeskuseks, gümnaasiumi õppehoone renoveerimine, sisustamine moodsa inventariga ja õpilaskodu loomine, ettevõtete koostöö toetamine ning linna turundamine hea investeerimis- ja töökohana.

Investeeringutest on suuremad ja olulisema mõjuga linnasüdame uuendamine Jaani kirikust Sõpruse tänava piirini ning kogu piiriala, sealhulgas Ramsi silla ja vesiveski remont. Plaanis on ka lammutada linnapilti kahjustavad majad. Samuti on kavas arendada tööstusalasid ja vabatsooni ning neile juurdepääsuteed rajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles