Selged sõnumid saavad auhinna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Rait Maruste.
Riigikogu liige Rait Maruste. Foto: Martin Ilustrumm

Kuni 29. septembrini saab aadressil selgekeel.ee esitada esimese selge sõnumi auhinna kandidaate, millega tunnustatakse ettevõtteid ja organisatsioone, kes suhtlevad avalikkusega selgelt ja arusaadavalt.

Auhind kutsub märkama sisult ja vormilt kasutajasõbralikke kodulehti, taotlusvorme, sõidugraafikuid ja muid infosõnumeid. Ürituse patroon Rait Maruste annab võitjatele auhinnad üle rahvusvahelisel selge keele päeval, 13. oktoobril Tallinnas.

Igapäevases elus vajame pidevalt mitmesuguseid infosõnumeid, mille arusaadavusest oleneb kogu ühiskonna ladus toimimine.

Kasutusjuhend, üürileping, majajuht, liiklusskeem, mobiilirakendus või reklaamleht on õnnestunud juhul, kui selle järgi on lihtne tegutseda ega teki vajadust mitu korda uurida, mida üldse öelda tahetakse. Mida selgem on suhtlus, seda parem on ühiskonnas elada ning seda suurem on riigi ja selle kodanike raha- ja ajasääst.

Selge sõnumi auhind antakse välja neljas kategoorias: parim selge sõnumiga tarbetekst, tarbepilt, tarbetekst koos tarbepildiga ning selge sõnumi edendaja. Võistlustööna võib esitada Eesti avaõiguslike ja riigiasutuste, vabaühenduste, eraettevõtete ja eraisikute loodud infosõnumeid. Esitaja võib olla iga üksikisik ja organisatsioon, kandideerida võib ka omaenda tööga.

Selge sõnumi auhinna on ellu kutsunud Eesti Keele Instituudi, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse, Eesti Keeletoimetajate Liidu, Eesti Kujundusgraafikute Liidu, Eesti Disainerite Liidu ja MTÜ Hooandja esindajatest koosnev komisjon, mis koondab keele-, reklaami- ja kujundusasjatundjaid.

Selge suhtluse edendamiseks Eestis korraldati 2013. aasta septembris Tallinnas selge keele konverents, kus osales üle 300 inimese ja mille ettekanded on järelvaadatavad aadressil selgekeel.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles