Tõuloomad vallutavad muuseumi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisnäitus Tõuloom 2012.
Sügisnäitus Tõuloom 2012. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Laupäeval, 6. septembril algusega kell 10 leiab Eesti põllumajandusmuuseumis aset Tartu sügisnäitus «Tõuloom 2014». Saab näha Eesti uhkemaid veiseid, hobuseid, kitsi, lambaid ja teisi loomi. Sel aastal ei osale katkuohu tõttu sead, kuid selle eest on võimalik tutvuda paljude erinevate karusloomadega.

«Tartu sügisnäitus toimub juba 20. korda ja kauneimaid tõuloomi tutvustatakse meil 17. korda. Veised, hobused ja lambad on suve jooksul läbinud üleriigilised tõusisesed konkursid, kust parimad pääsevad põllumajandusmuuseumi areenile,» ütles muuseumi direktor Merli Sild.

Näitusel osaleb ligi 80 erinevat looma. Kõigi nende seast saavad pealtvaatajad valida näituse kauneima tõulooma. Tartu sügisnäitus ja kauneimate tõuloomade esitlus on läbi aegade olnud väga populaarsed perede hulgas, sest just siin on võimalik lastele näidata erinevaid loomi ning mõnda neist võimalik ka paitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles