Ajalooline kabel avab uksed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabel – Valga vanim ehitis – avab järgmisel kolmapäeval huvilistele uksed.
Kabel – Valga vanim ehitis – avab järgmisel kolmapäeval huvilistele uksed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti muinsuskaitsjad valisid oma tänavuseks Euroopa muinsuskaitsepäevade teemaks Riia-nimelised tänavad, et toetada Riia staatust Euroopa kultuuripealinnana ja anda teistele Läti linnadele võimalus saada osa kultuuripealinna toimetustest. Riia-nimeline tänav on 65 Läti linnas.

Ka viies Lõuna-Eesti linnas – Tartus, Pärnus, Viljandis, Valgas ja Mõisakülas – on oma Riia tänav. Naaberriigi toetuseks kutsuvad Eesti muinsuskaitsjad tutvuma oma linnade ajalooga Riia tänaval.

10. septembril on üritustesarja osana kavas avada Valgas aadressil Riia 16 asuv katoliku kabel uudistajatele. Sealsamas saab näha Valka kunstikooli tööde näitust, aset leiavad jalutuskäik ja vestlusring «Riia tänav ajast aega». Arutelu juhivad muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektor Mari-Liis Paris ja Valga linnaarhitekt Jiri Tintera. Ettevõtmine kestab kolm-neli tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles