Valgamaa lapsed paistavad oma tublidusega silma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil 2006. aasta lingvistika olümpiaad.
Pildil 2006. aasta lingvistika olümpiaad. Foto: Sille Annuk

Viimasel ajal räägitakse tihti, et hariduskeskused on koondunud Tallinnasse ja Tartusse, väikestest kohtadest toimub ajude väljajooks. Kui Eesti olümpiaadide läbiviija, Tartu Ülikooli teaduskool tegi kokkuvõtteid eelmisest õppeaastast, oli rõõm tõdeda, et Valgamaa koolide õpilased on saavutanud häid tulemusi üleriigilistelt olümpiaadidelt ning osalenud isegi rahvusvahelistel võistlustel.

Näiteks Ode Laik Valga põhikoolist pälvis emakeele olümpiaadilt kolmanda järgu diplomi. Anastasia Dontšenko Valga vene gümnaasiumist oli aga üleriigilisel eesti keele võõrkeelena olümpiaadil viies.

«Olgu veel kord öeldud, et need on vaid paar nime. Tegelikkuses on häid tulemusi näidanud õpilasi Valgamaa koolides märksa rohkem.  Selle eest tuleb kahtlemata tänada nende koolide õpetajaid,» kinnitas Valgamaalasele Marek Järvik Tartu Ülikooli teaduskoolist.

«Suuresti tänu õpetajatele on Valgamaa võimekad noored leidnud tee ka Tartu Ülikooli teaduskooli. Teaduskoolis on õpilastel võimalik osaleda kursustel, mis on mõeldud ennekõike reaalainetest tõsisemalt huvitatud õpilastele, kes soovivad oma lemmikaineid süvendatult õppida. Teaduskool pakub ka ettevalmistust olümpiaadideks, võimaldades õpilastel oma oskusi ja teadmisi kõrgele tasemele viia ning edukalt olümpiaadidel osaleda,» lisas Järvik.

Edukas olümpiaadidel osalemine annab lisaks suurepärastele teadmistele ka eeliseid Eesti kõrgkoolidesse astumisel ning loob võimaluse esindada riiki rahvusvahelistel võistlustel. Kuulumine rahvusvaheliste võistluste võistkondadesse toob kaasa juba suure tunnustuse, avades ka uksi maailma mainekatesse ülikoolidesse. 

Ka sel aastal ootab Teaduskool põhikooli vanema astme ja gümnaasiumi õpilasi oma kursustele. Registreerimine kestab 20. septembrini teaduskooli veebilehel.

2014/15. õppeaastaks pakub Teaduskool 40 kaugõppekursust matemaatika, füüsika, keemia, bioloogia, informaatika, humanitaaria ja sotsiaalia valdkondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles