Aeg on märgata vabatahtlikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment

12. septembrist saab üleriigiliselt esitada kandidaate vabatahtlike tunnustusele. Konkurssi «Märka vabatahtlikke!» korraldab liikumine Kodukant.

Vabatahtlike tunnustusüritus leiab aset kümnendat korda ning kauniks traditsiooniks on saanud korraldada seda just rahvusvahelise vabatahtlike päevaga seoses detsembri alguses. Seekordne sündmus leiab aset 7. detsembril 2014 Türil. Ürituse patroon on vabariigi president.

10. septembrist 10. oktoobrini saab esitada kandidaate tunnustamiseks kolmes kategoorias:

• vabatahtlik – tunnustame vabatahtlikke, kes panustavad järjepidevalt Eesti ühiskonna arengusse;

• vabatahtlike kaasaja, juhendaja – tunnustame vabaühendusi või inimesi (juhendajaid), kes järjepidevalt   vabatahtlikke juhendavad (kaasavad neid tegevusse, hoiavad ja innustavad);

• ettevõte või asutus – tunnustame ettevõtet või avaliku sektori asutust, mis soodustab oma töötajate vabatahtlikku professionaalset tegevust vabaühendus(t)es.

2007. aastal oli üks tunnustatavatest Valgamaalt. Tunnustuse pälvis Marianne Aunapu selle eest, et ta oli selleks ajaks vedanud kuus aastat projekti «Toetus Taheva lastekodu orbudele», mille abil leiti vabatahtlikud, kes hakkasid sõpradeks vaimse ja psüühilise puudega lastele. Aunapu kandidatuuri esitas Valgamaa Punase Risti Selts, mille aktiivne juhatuse liige oli ta selleks ajaks olnud juba kaheksa aastat.

Aasta varem pälvis samasuguse tunnustuse Valgamaalt Peeter Mändla. Tema puhul tõi tunnustuse tegutsemine vabatahtliku skaudijuhina. Mändla juhtimisel on paljud noored saanud osa skautlikust tegevusest.

Tema kandidatuuri esitas Eesti Skautide Ühing.

2005. aastal oli aga tunnustatavate seas Puka Aianduse ja Mesinduse Seltsi looja ja eestvedaja Miia Roosaar. Nagu selts Roosaare kandidatuuri esitades märkis, muutus Puka valla rahva seltsielu tema omakasupüüdmatu tegevuse tulemusena tunduvalt mitmekesisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles