Õpilased arutlevad demokraatia üle

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumisse koguneb samaaegselt viis volikogu.
Valga gümnaasiumisse koguneb samaaegselt viis volikogu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 15. septembril tähistatakse Eestis rahvusvahelist demokraatiapäeva. Sellega seoses leiavad nädala jooksul üle Eesti aset noortele suunatud tegevused, arutelud ja sündmused. Kõigil nendel on üks eesmärk: kasvatada paremaid kodanikke, nagu selgitas demokraatiapäeva kommunikatsioonijuht Hannus Luure.

Enam kui sajas koolis arutletakse täna demokraatiapäeva lühifilmi abil kuulamise ja demokraatia tähtsuse üle. Arutelu põhjal teevad noored õppevideo, mis toob esile ühiskonnas esinevad probleemid ning toob neile lahendused. Parima video teinud klass saadetakse reisile Brüsselisse kohtuma Eesti eurosaadikutega.

Nagu Luure Valgamaalasele kinnitas, osalevad Valgamaal demokraatiapäeva tähistamises Valga gümnaasium ja Valga kaugõppegümnaasium. «Mõlemas koolis on plaanis vaadata videot ning selle põhjal teha arutelu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles