Käib arutelu koolide huvitavamaks muutmise üle

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuuri- ja huvialakeskus
Valga kultuuri- ja huvialakeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusministeerium korraldab koostöös Valga linnavalitsusega täna, 16. septembril Valga kultuuri- ja huvialakeskuses Huvitava Kooli Valgamaa mõttekoja. Osalevad koolide õpilaste ja õpetajate, maavalitsuste, omavalitsuste, MTÜde, lastevanemate ja hoolekogude esindajad ning teised kutsutud, andis teada Valga linnavalitsus.

Arutletakse ühiselt, mille poolest on Valga ja Valgamaa koolid huvitavad, mida on tarvis ja võimalik koostöös edendada maakonna hariduse sisus. Esitatakse küsimus «kuidas?» - kuidas saab meist igaüks või minu organisatsioon kaasa aidata kodukoha kooli õpetuse ja kasvatuse huvitavamaks muutmisele.

Mõttekoja kaaskorraldaja, Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants ütles, et koolis toimuv peaks vastama lastevanemate, õpilaste, õpetajate ja kogu kogukonna ootustele.

«Kool peab noori õpetama tänapäeva maailmas edukalt hakkama saama. Meie õpilaste teadmised ja oskused sõltuvad siiski ka sellest, kui huvitavat ja mitmekesist kooliharidust suudame pakkuda. Loodan, et Valgamaa Huvitava Kooli mõttekoja päev kujuneb tulemuslikuks ja annab uusi häid ideid.»

Huvitav Kool on algatus, mille haridus- ja teadusministeerium on ellu kutsunud, et peegeldada ühiskonna ootusi koolile ja haridusele ning muuta Eesti kool huvitavaks õpilastele, õpetajatele, lastevanematele, hariduse toetajatele ja sõpradele.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja ja Huvitava Kooli vedaja Pille Libliku sõnul hõlmab projekt nelja väga olulist ja mahukat valdkonda üldhariduses, mis üksteisega lahutamatult seotud: kogukonna kaasamine, professionaalne õpetaja, optimaalne õppekava ja toetav välishindamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles