Kaksiklinna elanikud ostlevad piiri taga aktiivselt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks koht, kus Valga elanikud Valkas sisseoste tegemas käivad, on piiri lähedal asuv Maxima kauplus.
Üks koht, kus Valga elanikud Valkas sisseoste tegemas käivad, on piiri lähedal asuv Maxima kauplus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Aldis Māris Dubļāns on aastaid hoidnud silma peal sellel, kuivõrd aktiivselt Valga ja Valka elanikud kaksiklinna teises osas sisseoste teevad.

Tema sõnul võib välja tuua kindlaid kaubagruppe, mida teisel pool piire ostmas käiakse. «Eestlased ostavad Läti toidukauplustest alkoholi: nii lahjat kui kangemat.» Arvestades seda, et Eesti valitsus otsustas mai lõpus tõsta järgmisel aastal alkoholiaktsiisi 15% ning ülejärgmisel aastal 10%, võib tema hinnangul alkoholi ostmine Valka kauplustest veelgi hoogustuda. Läti valitsus Dubļānsi teada lähiajal alkoholiaktsiisi oluliselt tõsta ei plaani.

Valka ja selle Läti poolele jääva lähiümbruse elanikud aga ostavad ajakirjaniku teada kaksiklinna Eesti poolelt põhiliselt piimatooteid ja kohvi. Seejuures on kohv Dubļānsi sõnul Lätis juba pikka aega olnud märksa kallim kui Eestis. Keskmiselt tuleb hinnavahe euro kanti, aga kohati võib see veelgi suurem olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles