Iga laps väärib perekonda ja kasuvanem toetust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olles ise kahe kasulapse hooldaja, on MTÜ Igale Lapsele Kodu juhatuse esimees Jane Snaith hästi kursis teemaga, millest kuulajatele räägib.
Olles ise kahe kasulapse hooldaja, on MTÜ Igale Lapsele Kodu juhatuse esimees Jane Snaith hästi kursis teemaga, millest kuulajatele räägib. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal kogunesid Valgamaa puuetega inimeste kotta inimesed, kes puutunud kokku vanemliku hoolitsuseta lastega või kel huvi teema vastu.

MTÜ Igale Lapsele Pere Valgamaa piirkonna tugigrupi esimesele kokkusaamisel oli ligi paarkümmend huvilist. Kohal oli kasuvanemaid, omavalitsuste ametnikke, koolide, lasteaedade ja asenduskodude esindajaid ning sotsiaalvaldkonna töötajaid.

Mittetulundusühingu eesotsas on Valgas sündinud ja kasvanud ning keskkooli lõpetanud kahe bioloogilise ja kahe kasulapse ema Jane Snaith. Ta selgitas, et põhjused, miks laps satub võõrasse perre hooldusele, on erinevad, kuid peamiselt on selle taga vanemate narkomaania, alkoholism või vaimne tervis, mistõttu nad pole võimalised lapse eest hoolitsema. Hooldusperre satuvad ka vanemate hüljatud ning nende vägivalla all kannatavad lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles