Uus kord aitab vaid tippsporti?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortetreener Veiko Sale arvates soosib uus süsteem tippsporti ning seega võib ka motospordis töö laste ja noortega tagaplaanile jääda.
Noortetreener Veiko Sale arvates soosib uus süsteem tippsporti ning seega võib ka motospordis töö laste ja noortega tagaplaanile jääda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ministeerium ja spordiorganisatsioonid on ette valmistanud ja valitsusele saatnud noortetreenerite tasustamist puudutava eelnõu. Mitu Valga treenerit on selle suhtes kriitilised.

Seadusemuudatused loovad õigusliku aluse noorte­treenerite töötasutoetuse süsteemile. Nende jõustudes saavad spordiorganisatsioonid taotleda riigieelarvest sihttoetust treenerite töö tasustamiseks. 2015. aasta eelarvesse taotletakse selleks 3,51 miljonit eurot.

«Ametis olev valitsus on oma programmis kinnitanud, et üks olulisi tegevusi on laste ja noortega töötavate treenerite töö väärtustamine,» lausus kultuuriminister Urve Tiidus. Tema sõnul tagab ministeeriumis ette valmistatud sihttoetuste maksmise süsteem töö­lepingute sõlmimise laste- ja noortetreeneritega ning kindlustab treeneritele sotsiaalsed garantiid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles