Mustlasparuness Bergitta Siiman peab tähtsaks oma juuri ja pere meelelaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia ristimise pilt Tõrvas. Vanem vend Villu (ees vasakult), August, isa Friedrich, süles Richard, ema Emma Kozlovska süles pisike Kaia, vanemaid piidleb Bergitta, tema taga õde Regina.
Kaia ristimise pilt Tõrvas. Vanem vend Villu (ees vasakult), August, isa Friedrich, süles Richard, ema Emma Kozlovska süles pisike Kaia, vanemaid piidleb Bergitta, tema taga õde Regina. Foto: Erakogu

Valkas Pudrumäel elava Bergitta Siimani isa Friedrich oli mustlasparun ja ta ise – seega – mustlasparuness. Teise maa­ilmasõja aegse Saksa okupatsiooni ajal rängalt kannatanud rahva liige räägib juurtest ja võsudest, elust ja surmast.

Kui palju teate oma esivanematest?

«Tean ainult oma isaisa – vanaisa. Ta oli puhtalt Eesti mustlastest, vanaema samuti. Vanaisa Eduard Siiman oli vist sündinud Tartus. Vanaema nime ei mäleta. Neil oli kolm poega ja kaks tütart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles