Asenduskodu Kurepesa paarismajale pandi pidulikult nurgakivi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 16 kogunes Valgas Jaama puiesteel asuvale asenduskodu Kurepesa paarismaja ehitusobjektile suur hulk inimesi. Kohale tulid linnaametnikud, paarismaja projekteerija, ehitaja, Kurepesa lapsed koos juhataja ja kasvatajatega ning kõrged külalised pealinnast, kelle hulgas riigikogulane Rein Randver ja sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt. Kõigile anti pähepanemiseks uhke valge kiiver.

Kohaletulnuid tervitas Kurepesa juhataja Marika Drenkhan, kes ütles, et asenduskodu 65aastases ajaloos on see esmakordne, et lapsed saavad endale päris uue maja. «Meil on sellest nii suur rõõm ning lapsed ei jõua enam ära oodata, kuna uude majja sisse kolida saavad. Lapsed hakkavad siin tihti maja valmimist vaatamas käima,» sõnas ta.

Asenduskodu laste poolt pandi silindrisse nende joonistus, kiri ühiste soovidega ning Lotemaa münt. Maavanem Margus Lepik lisas sinna veel statistilise kogumiku maakonda iseloomustavate arvudega. Rein Randver aga panni omalt poolt juurde niinimetaud seadusandja pliiatsi.

Copy
Tagasi üles