Ettevõtted sõlmisid suurmessil sidemeid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Marko Saarm / Sakala

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) eestvedamisel ning Eesti maakondlike arenduskeskuste kaasabil oli Eesti esindatud Põhjamaade suurimal allhankemessil 16.–18. septembrini Soomes Tamperes.

Eesti oli esindatud mitmeti. Lisaks ühisstendile oli messil esindatud 14 Eesti ettevõtjat oma stendidega. Messi eel leidis aset äriseminar ning messi külastas maakondlike arenduskeskuste toel ja organiseerimisel kaks ettevõtjate delegatsiooni – esimesel messipäeval Lõuna-Eesti ja teisel päeval Harjumaa ettevõtjate delegatsioon.

Eesti ühisstend oli messil üks ilusamaid ja silmapaistvamaid ning tõi kõigi väljapanekul osalenud 12 ettevõtte hinnangul rohkelt kontakte.

«Mess ning traditsiooniline äriseminar »Soome ja Eesti ühine teekond« andsid suurepärase võimaluse võrgustumiseks ja kontaktide loomiseks,» sõnas Viljandimaa ettevõtja, AMV Metall OÜ juht Andre Aavastik. «Tekkisid koostöövõimalused ja ideed, mida ellu viia. Nähtu andis vajaliku ülevaate sektoris toimuvast ning aitab kindlasti kaasa ettevõtte arendamisel, et konkureerida eri turgudel.»

Alihankinta mess on suunatud metallitöötlemise, plastmassi ja elektroonika valdkondadele, samuti tööstusliku info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahendustele. Tänavu oli esindatud enam kui tuhat eksponenti 21 riigist.

Juba traditsiooniks kujunenud äriseminari korraldas EASi Soome esindus seekord koostöös Lõuna-Eesti maakondlike arenduskeskustega ning Valgamaa partnerluskoguga. Lisaks olid seminari partnerid Eesti saatkond, Soome-Eesti Kaubandusühing ja SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus.

Äriseminar oli väga populaarne ning tõi kohale 150 Soome ja Eesti ettevõtete ning organisatsioonide esindajat. Seminari avasõnad ütles Eesti suursaadik Soomes Margus Laidre. Ettevõtlus- ja väliskaubandusminister Anne Sulling andis ülevaate Eesti majandusest ja investeerimisvõimalustest.

Seminari kohalikku vaadet esindas sel korral Lõuna-Eesti regioon, mida tutvustas majandus-ja investeerimiskliimat käsitlev ettekanne ja Lõuna-Eestile omase toidu degusteerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles