Väiketootjad pakuvad ketikaubandusele konkurentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga turul müüb oma talus kasvatatud juurvilju Olga Pedaja Võrumaalt, kelle sõnul on möödas aeg, mil eelistati välismaist toodangut. Hinnas on hoopis hea ja eestimaine.
Valga turul müüb oma talus kasvatatud juurvilju Olga Pedaja Võrumaalt, kelle sõnul on möödas aeg, mil eelistati välismaist toodangut. Hinnas on hoopis hea ja eestimaine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartus hakkavad veel sel aastal oma toodangut pakkuma Lõuna-Eesti talupidajad, kes näevad selles väga head väljundit laiemale turule jõudmiseks.

Valgamaa Partnerluskogu tegevjuht Kairi Rebane rääkis, et kõigi ootuste kohaselt augusti lõpus Tartus Lõunakeskuses avatav taluturg on uudne nähtus, mille taga seisab MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti.

Tartu taluturul saab kaubelda aastaringselt ning seal hakatakse müüma üksnes Lõuna-Eesti talupidajate toodangut.

Rebase sõnul otsitakse Lõunakeskusesse müüma talunikke, kes kasvatavad toorainet ise, või väiketootjaid, kes mõne taluniku käest tooraine ostavad ning selle siis ümber töötlevad.

Lihatööstuse Otepää Oskar, mis tegutsenud alates 1991. aastast, omanik Kristjan Saar peab rajatavat taluturgu heaks võimaluseks pääseda rohkemate tarbijateni.

«Väiketootjal on väga keeruline suurte kaubanduskettidega rinda pista,» tõdes ta. «Olen alati lootnud, et väikesed tootjad ühendavad jõud, mis annaks turule ka laiemalt uut hoogu.» Majanduslikult keeruline aeg ongi tema hinnangul muidu omaette tegutsevad eestlased ühise laua taha tuua suutnud.

Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles