Järgmisest aastast tõusevad lastetoetused ja pension

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kinnitas vabariigi valitsus järgmise aasta riigieelarve, andis teada sotsiaalministeeriumi teavituse peaspetsialist Armo Vask.

Sotsiaalministeeriumi haldusalas olevad kulutused moodustavad 40,5 protsenti kogu riigieelarve kulutustest ehk 3,4 miljardit eurot. Valitsemisala suurimad kulud on riiklik pensionikindlustus (1,57 miljardit eurot) ja ravikindlustus (945 miljonit eurot), mis moodustavad 74 protsenti kogukuludest. Lisaks on sotsiaaltoetusteks kavandatud 590 miljonit eurot.

«Valitsuse kinnitatud eelarvel on inimese nägu. Muudatused, mis uuest aastast tulevad, on suunatud nii, et paraneks nii noorte kui vanade elu Eesti riigis,» ütles sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt. «Uuest aastast tõuseb lastetoetus, mis on kümme aastat olnud muutumatu, kuid puudutab ligi 243 000 last ning nende vanemaid. Tõusevad ka pensionid ning kasvab tulumaksuvaba miinimum pensionäridel,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles