Eesti maakonnalehtede avalik pöördumine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Valgamaalane
Ajaleht Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Meie, alla kirjutanud Eesti maakonnalehtede peatoimetajad, oleme mures Eesti Posti hinnakujunduspoliitika üle, mis võib tulevikus ohustada meie ilmumist laupäevasel päeval.

Eesti maapiirkondades ja väikelinnades monopoolset seisundit omav Eesti Post soovib eraldi hinnastada ajalehtede kojukannet äripäeviti ja laupäeviti. Kuna Eesti Posti hinnakujundus on jäänud meie eest varjatuks, saame üksnes väljendada oma seisukohta, et Eesti Posti 2015. aastaks pakutud perioodika kojukande hinnatõus on põhjendamata ning seda pole võimalik seletada vaid postitöötajate palgatõusu vajadusega.

Laupäevase kojukande oluline kallinemine tulevikus tabab kõige valusamini maakonnalehti. See võib viia selleni, et tulevikus laupäeval maakonnalehed ei ilmu. Samas teame oma lugejatelt, et just nädalavahetustel on neil kõige rohkem aega ja soovi lugeda paberlehti.

Soovitame Eesti Postil arvestada ka nende inimestega, kes elavad väljaspool Tallinna.

Valgamaalane, Vooremaa, Põhjarannik, Virumaa Teataja, Pärnu Postimees, Järva Teataja, Lääne Elu, Saarte Hääl, Elva Postipoiss, Hiiu Leht, Meie Maa, Sakala, Raplamaa Sõnumid, Harju Elu, Vali Uudised, Koit, Sõnumitooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles