Talgud meelitavad kohale hulga linlasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Raudsepale tõi tunnustuse eelkõige pärandniitude hooldamine.
Kalev Raudsepale tõi tunnustuse eelkõige pärandniitude hooldamine. Foto: Arvo Meeks / LEPM

OÜ Koivakonnu peremehe, MTÜ Parmu Ökoküla eestvedaja Kalev Raudsepaga saime kokku peatselt valmivas ökokeskuses, mis kerkib toetuse ja oma raha toel.

«Kuna Parmu Ökoküla on juba mitu aastat talguid korraldanud, siis oli tõsine vajadus koha järele, kus osalejad saaksid ööbida ja endale süüa teha. Siin saab ka külaüritusi korraldada,» selgitas Raudsepp. Talguid peab ta  turismi ja aktiivse puhkuse erivormiks, mida võimalik korraldada aasta ringi. «Heina- ja jäälõikamise talgutele tulijaid jagub,» nentis ta.

Mees teab, et linnainimesed tahavad vahelduseks ka füüsilist tööd teha, ning arvab, et juba kümne aasta pärast kirjutab perearst nii mõnegi patsiendi retseptile ravimiks: «Maale töötalgutele!» «Ega ma nende talgutega midagi ei teeni, teen seda pigem missioonitundest, et seda elustiili propageerida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles