Muusikapäev jõuab ka Valgamaale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaani kirik
Valga Jaani kirik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses rahvusvahelise muusikapäevaga leiavad homme, 1. oktoobril üle Eesti aset tasuta kontserdid. Valgamaal saab neid kuulata Valgas ja Otepääl.

Keskpäeval esineb Otepää gümnaasiumis etnoansambel Pillikud. Selle koosseisu kuuluvad Eliisa Elfenbein, Kristjan-Robert Rebane, Steffi Pähn, Martti Laas, Lizette Vetik, Karl Helmeste ja Tiina Adamson. Pillikud on grupp noori muusikuid, kes esitavad folkmuusikat. Nad on koos alates selle aasta algusest ja käisid sel aastal esinemas ka Poolas festivalil Europeade.

Kell 14.30 annavad Pillikud kõigile huvilistele mõeldud kontserdi Valga maavalitsuses, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht. Seejärel astuvad nad veel üles asutusesisesel kontserdil Valga haigla hoolekandeosakonnas.

Kell 18 õhtul leiab aga muusikapäeva kontsert aset Valga Jaani kirikus. Esinevad Valga ja Valka muusikakooli  õpilased ja õpetajad. Orelil mängib kiriku organist Jüri Goltsov.

Muusikapäeva puhul on tegu hea tahte projektiga, kus kõik kontserdid on külastajatele tasuta. Missioon on muusikakultuuri propageerimine ning muusikahariduse ja muusiku elukutse tutvustamine.

Muusikapäeva märksõna «Kuula!» kutsub sel päeval inimesi kuulama ja keskenduma muusikale kõikjal Eestis. Selleks korraldab Eesti muusikanõukogu ühe päeva jooksul nüüdseks juba rohkem kui 147 kontserti üle Eesti. Päev on täis üllatusi ja elavat muusikat võib 1. oktoobril kohata seal, kus seda oodata ei oskaks.

Päevased sündmused kulmineeruvad õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga Škoda Jäähallis, kus Kultuurkapital ja Eesti muusikanõukogu annavad muusikaelu tegelastele üle auhinnad silmapaistva tegevuse eest möödunud aastal. Tseremooniast teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles