Ukrainasse läheb sokke ja sõrmkindaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sokid. Foto on illustreeriv
Sokid. Foto on illustreeriv Foto: Peeter Kümmel / Sakala / Scanpix

Eri põlvkondi ning erinevate sotsiaalse taustaga tegusaid naisi ühendav Naiskodukaitse on juba 2010. aastast saatnud igal aastal paarsada sõrmiku- ja sokipaari välismissioonidel viibivatele Eesti kaitseväelastele.

Kuigi välismissioonid on Eesti jaoks lõppenud, on naiskodukaitsjatel säilinud tahe aidata ja anda oma panus abivajajatele. Sellel aastal on pilgud suunatud Ukraina poole. Eesmärk on koguda võimalikult suur hulk Ukraina ja Eesti värvides isetehtud villaseid sokke ja sõrmkindaid. Neile lisatakse soojad tervitused ning saadetakse esemed piirkonda, kus neid kõige enam vajatakse. 

Naiskodukaitse esinaise asetäitja Ave Proos kutsub kõiki kampaanias kaasa lööma. «Kudumisprojekti kaudu saame näidata sümboolset toetust Ukraina Rahvuskaardi ridades võitlevatele meestele ning kriisipiirkonnas abivajavatele tsiviilelanikele,» lisas Proos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles