Naiskodukaitsjad kümnest kandist võistlesid kokkamises

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga naiskodukaitsjad on hoos magustoidu valmistamisega, mis pälvis kohtunikelt suuri kiidusõnu.
Valga naiskodukaitsjad on hoos magustoidu valmistamisega, mis pälvis kohtunikelt suuri kiidusõnu. Foto: Eha Jakobson

Läinud nädalavahetusel kogunesid Tartu maleva tagalakeskusse kümne Naiskodukaitse ringkonna võistkonnad, et välja selgitada kangeimad välitoitlustajad.

Iga kahe aasta tagant ja seekord juba neljandat korda toimunud välitoitlustuse erialavõistluse korraldas Tartu ringkond. Võistlus eeldab osalejatelt Naiskodukaitse baasväljaõppel ja välikokakursusel omandatud teadmisi. Naiskondade ühtlast taset näitas seegi, et teist ja kolmandat kohta jäi lahutama ainult 0,2 punkti.

Võistluste ühe korraldaja, Naiskodukaitse Tartu ringkonna instruktori Leane Moritsa sõnul oli sellel korral neil kaks kindlat tingimust: toit tuli valmis teha välikatlas ja kasutada võis ainult eestimaist toorainet. «Kodumaistest toorainetest pidid kõik võistkonnad kõigepealt valmistama ühepajatoitu ning peab mainima, et kõik tuli välja väga hea ja seda kümnel erineval moel,» sõnas Morits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles