Valka tuleb meelitada uusi töökäsi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa ettevõtluskonverents. Garri Raagmaa
Valgamaa ettevõtluskonverents. Garri Raagmaa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Parim tugi, mida omavalitsus saab ettevõtjale pakkuda, on korras linnaruum, väljaarendatud tööstusalad ja piisav hulk üürikortereid töötajate peredele,» ütles Valga linnapea Kalev Härk Valga ettevõtluskonverentsil.

Härgi sõnul plaanib Valga linn koos Valka linnaga lähiaastatel teha korda kaksiklinna Valga-Valka südalinna, et avalik linnaruum muutuks hubaseks ja et inimesed tunneksid end siin koduselt, edastas Valgamaa arenguagentuuri juhataja Rein Org.

Samuti on Valga linnal plaanis korrastada ja ühendada omavahel uuendatud tänavavõrguga Valga linna tööstusalad. Kolmanda olulise sammuna näeb Valga linnapea munitsipaalüürikorterite programmi.

«Kui Valka tööle asuv pere ei leia siit eest mõistliku hinnaga üürikorterit, jääb siiakolimine enamasti katki. See on ka oluline takistus, miks suured ja tööjõumahukad ettevõtmised ei ole seni meile jõudnud,» ütles Härk.

Linnapea sõnul asub Valga linnavalitsuses veel sel aastal tööle ettevõtlusnõunik, kelle tööülesanne on ettevõtteid abistada ja nendega koostööd arendada. Ettevõtlusnõuniku vahendusel püüab linn aidata ettevõtjal muu hulgas lahendada laenuturu häirete, maa käibesse saamise ja planeeringu alaseid muresid.

Tartu Ülikooli regionaalplaneeringu dotsent Garri Raagmaa hindas Valga ettevõtluskonverentsil Valgamaa arenguvõimalusi perspektiivikaks, «kui suudetakse oma mehed Soomest tagasi tuua».

Raagmaa hinnangul on oluline välja selgitada, millistel Valgamaa ettevõtlusharudel on lähikümnendil kasvuvõimalused ja kes ettevõtetest on huvitatud koostööd tegema ning regiooni arengu huvides laienema.

Puudutades eelseisvat Euroopa rahastusperioodi, pakkus Raagmaa välja, et kogu euroraha tuleks suunata uute tasuvate töökohtade loomisse. «Kõiksugu »ilusa elu« projektid võiks esialgu ootele panna, kuniks on kindel, et meil on inimesi, kes eda ilusat elu nautida saavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles