Mitukümmend maakonna peret saab toetust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Urve Palo kinnitusel tähistab Kiisa avariielektrijaama avamine suurt samm edasi riigi energeetilise julgeoleku tagamisel.
Majandusminister Urve Palo kinnitusel tähistab Kiisa avariielektrijaama avamine suurt samm edasi riigi energeetilise julgeoleku tagamisel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

230 nelja- ja enamalapselist peret saavad tänavu riigilt kodutoetust kokku 1,73 miljonit eurot. Kokku peaks paranema elamistingimused 1177 lapsel.

Majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles, et laste arv mõjutab perede majanduslikku toimetulekut drastiliselt, mida näitavad ka toetuse saajate andmed. «Kui vaadata neid, kellele tänavu kodutoetust anname, siis neljalapselise pere keskmine sissetulek on 123,7 eurot pere liikme kohta kuus, seitsme lapsega peres aga vaid 53,6 eurot,» ütles Palo.

«Ilmselgelt ei jää siin raha üle remondiks või suurema kodu soetamiseks, kuid lapsed vajavad õppimiseks ja kasvamiseks kui mitte oma tuba, siis kas või nurgakest. Kodu peab pidama sooja, samuti on olulised elementaarsed pesemisvõimalused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles