Kahe riigi päästjad panevad end proovile ühisõppusel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka päästekomando rühm.
Valka päästekomando rühm. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 10. oktoobril toimub JATE projekti käigus Eesti-Läti piiriülene päästeõppus, kus harjutatakse koostööd suureulatusliku metsatulekahju kustutamisel, andis teada Lõuna päästekeskus pressiesindaja Astra Pintson-Käo. Eestist osaleb Valka lähedal toimuval õppusel 15 inimest ja kolm päästeautot. Lisaks ühisele kustutustööde harjutamisele hinnatakse õppusel staabitöö ja infovahetuse efektiivsust.

JATE on piiriülese koostöövõimekuse arendusprojekt, et ühise päästejõuna tegutseda õnnetustel. Tegemist on Valga-Valka JRC (Joint Rescue Capacity 2010–2012) jätkuprojektiga, mille kaudu toetatakse Valka päästedepoo ehitust ning kustutustehnika soetamist Lõuna päästekeskusele. Eesti ja Läti päästetöötajatele viiakse läbi ühiseid koolitusi ja koostööõppusi, et paremini reageerida piiriülestele õnnetusjuhtumitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles