Õpetajad õpivad kiusamist ennetama

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vene gümnaasium
Valga vene gümnaasium Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna ja homme, 9. ja 10. oktoobril on Tallinnas Õpetajate majas Lastekaitse Liidu projekti «Kiusamisest vaba lasteaed ja kool» uute meeskondade koolitus. Projektis osaleb 25 kooli üle Eesti ning esindatud on kõik maakonnad. Valgamaad esindab Valga vene gümnaasium. Esimene meekonnakoolitus pilootkoolidele sai teoks  eelmise aasta oktoobris.

Koolitamise eesmärk on, et töö laste väärtuskultuuri loova ja toetava metoodikaga jätkuks ja osalevad koolid saaksid tugevateks metoodikakeskusteks oma piirkonnas.

«Kiusamisest vaba lasteaed ja kool» metoodika on loodud aitamaks tagada üksteist arvestavate suhete loomist nii rühmas kui klassis. Metoodika kaudu ennetatakse kiusamist ning edendatakse üleüldist käitumiskultuuri.

Koolitust viivad läbi Auli Andersalu-Targo, Merit Lage ja praktikuna Tallinna Lilleküla gümnaasiumi klassiõpetaja Evelin Sulaoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles