Muusikasõbrad puhusid klubile hinge sisse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue džässiklubi esines avatuks tunnustatud Soome džässmuusiku Kari Ikoneni (vasakul) trio. Trummide taga istus tema kaasmaalane Markku Ounaskari ning kontrabassi mängis Armeenia päritolu Ara Yaralyan.
Uue džässiklubi esines avatuks tunnustatud Soome džässmuusiku Kari Ikoneni (vasakul) trio. Trummide taga istus tema kaasmaalane Markku Ounaskari ning kontrabassi mängis Armeenia päritolu Ara Yaralyan. Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Tõrvast pärit laulja Hedvig Hansoni hinnangul on Eesti džäss hea tervise juures. Seda kinnitab muu hulgas tõik, et Valgas üle mitme aasta taas džässiklubi tegutsema asus.

Millal eelmine džässiklubi Valgas täpselt hingusele läks, on tagantjärele päris täpselt raske tuvastada. «Pakun, et see oli viis-kuus aastat tagasi. Viimane kontsert oli Marju Kuudi oma, siis oli veel üks koosviibimine ja siis äkki polnud väga motivatsiooni seda enam teha,» meenutas Lenel Rand.

Tunnustatud Valga muusikapedagoog ja ansamblijuht Rand on üks nendest, kes aastaid Valgas džässielu korraldamisega seotud olnud. Seega on loomulik, et ta ka vastloodud uue džässiklubi Walk juhatusse kuulub. Teine juhatuse liige on lauluõpetaja Jaana Oberst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles