Korralik talu kaheksa ja kolmveerand hobusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Väärsi koos oma tunnustatud tõutäku Vahuriga.
Kaja Väärsi koos oma tunnustatud tõutäku Vahuriga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Perdo talu perenaine Kaja Väärsi jõuab palju. Peale selle, et ta töötab Otepää valla volitatud veterinaararstina, tuleb tal hoolt kanda ka kaheksa ja kolmveerand – selle kolmveerandi moodustab poni koos varsaga – hobuse eest. Talumaale jõudes leiame Väärsi aga hoopis üksi puid lõikamas. Puid, mille on metsast välja kandnud hobused.

Väärsi ütleb, et hobused said omal ajal võetud isa palvel. «Minu isa tahtis hobust majja, sest metsatööd talvel traktoriga teha pole loodussäästlik,» selgitab Väärsi. Nii veabki vapper naine koos tori hobustega talvel kuuemeetriseid kuusepalke metsast välja.

Kevadel kasutab Väärsi suksusid aiamaa kultiveerimisel ning kartulimaa äestamisel. «Laias laastus on külvamine ja kündmine siiski masinate töö, aga ma huvi pärast järgmisel aastal katsetan hobuadraga kündmist,» ei anna Väärsi hobustele asu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles