Noored looduskaitsjad pälvivad tunnustuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Pärnu Postimees / Scanpix

Keskkonnaministeerium kutsub üles esitama tublisid ja silmapaistaid loodushuvilisi noore looduskaitsja konkursile. Kandidaate saab esitada 10. novembrini.

Noore looduskaitsja märgiga soovib keskkonnaministeerium tunnustada ja eeskujuks seada suure loodushuviga kuni 26aastasi noori, kes aktiivselt kaasa löönud loodushoiualases tegevuses. 

«Soovime tublide noorte looduskaitsjate esiletõstmisega innustada noori looduse ja seal toimuva üle mõtisklema. Need, kes noorelt on tähelepanelikud ja looduse toimimisest teadlikud, on ka hilisemas elus oma käitumisega keskkonnahoidlikud,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Märgid antakse noortele, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkursil või aidanud kaasa loodusteemalise ürituse korraldamisele. Aastas antakse välja kuni 30 märki. 

Märke antakse välja juba neljandat korda. Noore looduskaitsja märk kujutab tammelehte. Märk on valmistatud valgest vasest ning kaetud läbipaistva rohelise emailiga. Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

Täpsemat infot noore looduskaitsja märgi kohta saab keskkonnaministeeriumi kodulehelt. 

Ettepanekuid kandidaatide osas võivad esitada juriidilised isikud ja nende ühendused, samuti riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused. Ettepanekus tuleb vabas vormis kirjeldada kandidaadi looduskaitsetegevust, märkides ära ka kandidaadi vanuse ning kontaktandmed. Samuti peavad avalduses olema esitaja kontaktandmed. 

Ettepanekuid saab esitada keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonda või keskkonnaministeeriumi meiliaadressile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles