Otepää sai veebilehtede seires rohelise tule

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla kodulehekülg
Otepää valla kodulehekülg Foto: Repro

Andmekaitse inspektsioon avalikustas 8. oktoobril kohalike omavalitsuste veebilehtede seire tulemused. Otepää vald kogus 8,5 punkti, olles sellega parim Valgamaa omavalitsuste seas, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Inspektsioon viis läbi kõigi 215 omavalitsuse võrgulehtede seire, mille toimumisest omavalitsusi ka eelnevalt teavitati. Veebilehtete kontrollimisel pöörati tähelepanu asutuse kontaktteabe leitavusele, privaatsuspoliitika olemasolule, infole käimasolevate ja läbiviidud riigihangete kohta, ametnike ametijuhendite, eelarve, põhimääruse ja arengukava ning palgaandemete avalikustamisele, piiranguta dokumentide klõpsatavale juurdepääsule dokumendiregistri kaudu, juurdepääsu piirangute aluse ja aja märkimisele.

Samuti hinnati dokumendiregistrite kasutusjuhendite olemasolu ja informatiivsust. Hindamisel kasutati niinimetatud valgusfoorisüsteemi ehk omavalitsused jagunesid vastavalt punktide arvule kas rohelise (8–10 p), kollase (5–7,5 p) või punase (0–4,5 p) värvi alasse.

Seire eesmärk oli kontrollida omavalitsuste võrgulehtedel teabe avalikustamise vastavust avaliku teabe seaduses sätestatud nõuetele ning hinnata teabe leidmise lihtsust ning asutuse tegevuse läbipaistvust.

 Otepää vald kogus 8,5 punkti, olles sellega rohelises alas ning parim Valgamaa omavalitsuste seas.

Parimateks veebilehtede haldajateks osutusid suurematest omavalitsustest Põlva vald ning väiksematest Torma vald. Lisainfot saab andmekaitse inspektsiooni kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles