Dokfest teeb ühest vaatenurgast mitu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese päeva lõpus astub lavale legendaarne ansambel Vennaskond.
Esimese päeva lõpus astub lavale legendaarne ansambel Vennaskond. Foto: Erakogu

Tõrva linna oodatakse 17.–19. oktoobril kõiki dokumentaalfilmide huvilisi, kes soovivad osa saada erinevatest vaatenurkadest, mida Tõrva Dokfest tegusa nädalavahetuse jooksul pakub, andis teada festivali pressiesindaja Hedi Armulik.

Tegemist on esimese dokumentaalfilmifestivaliga Kagu-Eestis. Selle abil soovivad korraldajad tõsta dokumentaalfilmide vaadatavust, inspireerida huvitavate eeskujude kaudu ning suurendada arutelu ühiskondlikel teemadel.

Linateoste hulgast võivad leida endale põnevat vaatamist nii väiksemad kui ka suuremad filmisõbrad. «Pakume programmi, mis annaks inimese maailmapildile midagi juurde, kutsuks kaasa arutlema. Puudu ei jää ka meelelahutuslik pool,» sõnas programmipealik Kaisa Jõgeva.

Festivali peamine tegevuskoht on Tõrva nostalgiahõnguline kinomaja, kus toimuvad kõik filmiseansid. Kino Koit on ainuke kolmest säilinud stalinistlikust kinomajast, kus saab linastusi korraldada.

Töötoad on Tõrva noortekeskuses ning festivalimelu saab nautida kultuuripubis Juudas, kus festivali mõlemal õhtul leiab aset eriprogramm. Esimese päeva lõpus astub lavale legendaarne koosseis Vennaskond ning teisel õhtul pakub muusikalist meelelahutust PööLoY GLääNZi plaadiesitluskontsert koos luuleliste vahepaladega Contralt.

Dokfestil on võimalik külastada näitust «Millest teha dokumentaalfilmi?» ning osaleda töötubades, kus saab tutvuda nii foorumteatri kui ka visualiseerimiskunstiga. Eelregistreerimisega ja tasu eest saab teoks šokolaaditöötuba, kus külastajad saavad ise šokolaadi valmistada. Sissepääs filmiseanssidele on aga prii.

Festivali toetavad Tõrva linn, MTÜ Mondo, Helme vald, Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Eesti Kultuurkapital, Mulgi kultuuri instituut, Briti Nõukogu ja paljud firmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles