GALERII: Maakonna eakad pidasid pidu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõuna paiku kogunesid Valga kultuurikeskusesse Valgamaa pensionäride ühenduse kutsel maakonna eakad, et koos elu üle arutleda. Oma oskusi näitasid rahvale Sangaste ja Valguta tantsurühmad.

Piduliku kokkusaamise avas luuletusega Lea Korbun, kes andis avasõnaks järje üle maavanem Margus Lepikule. Maavanem rõhutas, et temale on suupärasem kasutada saali kogunenute kohta sõna «eakad» asemel sõna «seenior».

«Eestis on juba üle 15 protsendi rahvastikust üle 65 aasta vanad, mis seab riigile suured väljakutsed. Valgamaa on üks kõige kiiremini vananev maakond, samas paiknevad just siin kõige uuemad ja tänapäevasemad hooldekodud. Oleme ette valmistamas Valgamaa hoolekande kompetentsikeskust, mis saab asuma kutseõppekeskuse juures. See on üks võimalustest, kuidas saame olla eakatele kasulikud,» rääkis Lepik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles