Naiskunstnik ei häbene keha eksponeerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliin Kindsiko vanaema maja juures Valgas Tehase tänaval
Mariliin Kindsiko vanaema maja juures Valgas Tehase tänaval Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pooleldi Valgamaa juurtega Mariliin Kindsiko on julge ja emotsionaalne naine. «Kui inimene on osavate kätega, on tal ka silma ning seda on võimalik oma järglastele edasi anda,» arvab Kindsiko, kelle emapoolses suguvõsas kunsti- ja käsitööarmastus sügavalt juurdunud. Tema ema on portselanimaalija, vanaisa oli aga kullassepp, kes õpetas välja ka tädi.

Naine ise ei piirdu üksnes maalimisega. Nagu emagi, on Kindsiko leidnud enda jaoks potselanimaali. Lisaks korraldab näitusi ning teeb fotoprojekte. Tartu kunstimuuseum ostis sel aastal oma kogudesse Kindsikolt fotoseeria «Saakloomad», mis tehtud kahasse kunstnik Billeneevega.

«Oleme mõlemad lopsakad ehtsad eesti naised ja »Saaklooma« seeria fotodel võtame alasti erinevaid magamispoose. Kaks helekuldset keha, mida kõrgelt pildistatud, lebavad kuldsel kõrrepõllul,» kirjeldas kunstnik.

Loe pikemalt laupäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles